Oldtimertoertocht tijdens Soester Landjuweel

Datum/Tijd
19-08-2017 | 10:00 - 16:00 uur

Oldtimertoertocht tijdens Soester Landjuweel

SOEST – Het Soester Groot Gaesbeeker Gilde is voor de tweede keer de organisator van een “Brabants” Landjuweel. In 1987 was Soest al het decor van het Landjuweel van de Brabantse gilden en schutterijen. Van 18 augustus tot en met 3 september zijn er diverse culturele, muzikale en sportieve evenementen te beleven. De Oldtimertoertocht is een van de spectaculaire events van het Soester Landjuweel.

Op zaterdag 19 augustus is op het Gildeterrein aan de Ferdinand Huycklaan en op de wegen in en rondom Soest een show en tourrit te zien van oldtimers. Amerikaanse en Europese klassiekers van voor het bouwjaar 1980 zullen de liefhebbers van oude auto’s in vervoering brengen. Een nostalgische terugblik naar de tijd van de oude Bedfords, Bently’s en andere klinkende namen uit de vorige eeuw.

De organisatoren, zelf actieve liefhebbers van oldtimers, kijken reikhalzend naar het evenement uit.

Tourrit en Concours d’Elegance

Organisatie: “Wij gaan een oldtimertourrit door Soest organiseren. Mensen die een oldtimer bezitten kunnen zich daar voor opgeven. Daarnaast zal en er autoshow op het terrein gehouden worden waar de voertuigen door een vakkundig jury beoordeeld worden. Elke klasse krijgt zijn eigen beoordeling en prijs. Bovendien is er een Concours d’Elegance. Bij deze beoordelingsklasse wordt er gelet op de combinatie van voertuig en historische aankleding van de chauffeurs.”

Liefhebbers en eigenaars van Oldtimers kunnen zich aanmelden voor de Oldtimertoertocht. Voor 15,00 euro per auto kan men met twee personen meedoen. Voor elke extra inzittende wordt 5,00 euro extra betaald. De deelnemers krijgen hiervoor een Rallybordje als aandenken, een lunchpakket en zoals de organisatie het omschrijft: “een fantastische route van circa 60 kilometer in de prachtige omgeving van Soest.”

Opgave voor de Concours d’Elegance is apart van de toertocht. Voor deze discipline zijn, net als bij de toertocht, prijzen te winnen. Deelname is mogelijk via de website van het Groot Gaesbeeker Gilde: http://www.gildesoest.nl/landjuweel_deelname/?p=inschrijven_oldtimer

Uw deelname is pas definitief als u de kosten van deze Oldtimertoertocht heeft overgemaakt naar het IBAN nummer NL92 SNSB 0909 0164 45 tnv Gijs Kok.

Vriendelijke groeten namens de organisatie,

Gijs Kok, Hans Donkervoort en Antonio vd Hengel

 

Tijdschema:

10.00 uur     Aanmelding Oldtimers

11.00 uur     Vertrek Oldtimers

13.30 uur     Aankomst Oldtimers

14.30 uur     Concours d’Ellegance

15.30 uur     Prijsuitreiking

16.00 uur     Einde

Door Vriendenkring Klassiekers

f.de.heij@hccnet.nl